Winnaar Jans Kirchroa Bakt: Joep’s bonbon


Zondag 2 juni was het zover. De wedstrijd Jans Kirchroa Bakt kwam tot een hoogtepunt. Uit vier super gebakjes met prachtige namen koos de jury het gebakje van de 10-jarige Milo Stitzinger tot het winnende gebakje: Joep’s bonbon.

Burgerbelangen Kerkrade schreef deze wedstrijd uit omdat het dit jaar haar 50ste verjaardag viert. Een mooie manier om de burgers bij dit jubileum te betrekken. De vijfkoppige jury beoordeelde de gebakjes van de vier finalisten zonder te zien wie de maker was. Dit om zo eerlijk mogelijk te beoordelen. De einduitslag was heel “close” en uitgerekend de jongste van allemaal won. De jury bestond uit: Hub Roubal (bakkerij Curfs), Sandra Offermans (brood & banket Offermans-Lucassen), Edith Laven, steunfractielid Tanja Bindels en de partij nestor Jo Hanssen.

Wethouder en locoburgemeester Tim Weijers zette als partijleider samen met partijvoorzitter Lucie van de Meerakker en bedenker/penningmeester Jos Hanssen de winnende Milo in het zonnetje. De overige deelnemers werden daarbij niet overgeslagen. De bakkerijen Curfs, Voncken, Habets en Schumacher adopteren Joep’s bonbon. Het zal dan ook binnenkort bij hen te koop zijn. Door het recept van Milo af te kopen, schenken ze een bedrag aan goede doelen in Kerkrade. Hun bedrag wordt aangevuld door Burgerbelangen Kerkrade. 

Phone n.v.t.
Fax: n.v.t.
Lichtenbergstraat 25
6464 AP Kerkrade