Nieuwbouw in Kerkrade

De gemeente Kerkrade werkt aan een ambitieus woonoffensief, met als doel; kwalitatief hoogstaande woningen bouwen en de leefbaarheid vergroten.

De gemeente Kerkrade werkt aan een ambitieus woonoffensief, met als doel; kwalitatief hoogstaande woningen bouwen en de leefbaarheid vergroten. Dit betekent dus, dat bij alle nieuwe woningbouwprojecten die de komende jaren ontwikkeld worden, kwaliteit en leefbaarheid voorop staan. Op dit moment realiseert men op meerdere plekken in de stad nieuwbouwwoningen. Waar het ene nog in de projectfase zit, worden op andere plekken woningen gebouwd, opgeleverd of zijn al bewoond.

Herinrichting en nieuwbouw gebied D'r Pool

Op de plaats van het voormalige sportcomplex met zwembad D’r Pool komt een nieuwe aantrekkelijke woonomgeving. Op dit moment wordt D'r Pool gesloopt. Op de vrijkomende plek komen, naar verwachting in 2025, luxe woonappartementen en stadswoningen in een aantrekkelijke groen parkachtige woonomgeving.

Aan de Kapellaan komt een vrijstaand kleinschalig gebouw met 9 park-appartementen. Aan de noordzijde, parallel aan de Engerweg, komt een langwerpig appartementengebouw met 29 appartementen. Aan de oostzijde worden vervolgens 11 stadswoningen gerealiseerd. Voor het parkeren is een ondergrondse parkeergarage voorzien. De gebouwen zullen rondom een ‘binnenterrein’ worden gesitueerd. Hierdoor ontstaat er een klein park en een verhoogd ‘terras’ boven de parkeergarage. Via een selectie- en gunningsprocedure wordt een ontwikkelaar/aannemer geselecteerd, die voor realisatie zal gaan zorgen.

De gemeente vervult zelf geen rol bij de verkoop van de woningen. U kunt wel via een registratieformulier uw belangstelling kenbaar maken.

Registratie belangstelling woningen D'r Pool

Bron: kerkrade.nl

Laatste blogposts

Onze partij bereikte maandag het intens droevige bericht dat ons zeer gewaardeerd oud-raadslid Piet van der Mierden op 68-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Beleef Kerkrade op gedeelde tweede plek!

Tijdens het landelijk vakcongres van Netwerk Citymarketing Nederland in Tilburg werd afgelopen 6 juni bekend gemaakt wie de trofee zou winnen.

Woningen hoek Zonstraat en Clausstraat

Vrijdag 26 april werden de twee eengezinswoningen op de hoek van de Zonstraat en Clausstraat feestelijk opgeleverd.