Nieuw uitlaatveld met hondenspeeltuin

Door de verkoop van sporthal Kerkrade-West verviel het hondenlosloopveldje ernaast. Samen met hondeneigenaren uit de buurt zocht men naar een nieuwe plek. Gelukkig lag iets verderop, naast speeltuin het Heidsjer Hofje, een stuk grond dat niet gebruikt werd.

Door de verkoop van sporthal Kerkrade-West verviel het hondenlosloopveldje ernaast. Samen met hondeneigenaren uit de buurt zocht men naar een nieuwe plek. Gelukkig lag iets verderop, naast speeltuin het Heidsjer Hofje, een stuk grond dat niet gebruikt werd.

Er werd ook samen met de buurtbewoners gekeken naar de inrichting van het veldje. Het resultaat hiervan is dat het veldje nu twee functies heeft. De ene helft is een uitlaatveld waar honden lekker kunnen rennen. De andere helft is een veld met speeltoestellen voor honden. Zo kunnen de viervoeters er lekker spelen of getraind worden door hun baasjes. De helften zijn gescheiden door een hek. 

Wethouder Alexander Geers (Openbare Ruimte) van Burgerbelangen Kerkrade: ‘De plannen om samen met hondeneigenaren uit de buurt een hondenspeeltuin aan te leggen, waren er al langer. Het verdwijnen van het oorspronkelijke losloopveldje door de verkoop van de sporthal heeft een en ander in een stroomversnelling gebracht’.  

De gemeente maait het gras en haalt de prullenbakken leeg. Buurtbewoners gaan een belangrijke rol spelen in het toezicht en klein onderhoud van de speeltoestellen. Er hebben zich al meerdere mensen als vrijwilliger aangemeld.

Bron: kerkrade.nl

Laatste blogposts

Onze partij bereikte maandag het intens droevige bericht dat ons zeer gewaardeerd oud-raadslid Piet van der Mierden op 68-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Beleef Kerkrade op gedeelde tweede plek!

Tijdens het landelijk vakcongres van Netwerk Citymarketing Nederland in Tilburg werd afgelopen 6 juni bekend gemaakt wie de trofee zou winnen.

Woningen hoek Zonstraat en Clausstraat

Vrijdag 26 april werden de twee eengezinswoningen op de hoek van de Zonstraat en Clausstraat feestelijk opgeleverd.