Meer groen!

Leerlingen van groep 7 van basisschool de Blokkenberg hebben samen met bewoners en medewerkers van de gemeente bomen, hagen en struiken geplant in de natuurontwikkelingszone aan de Kaffebergsweg.

Leerlingen vangroep 7 van basisschool de Blokkenberg hebben samen met bewoners en medewerkers van de gemeente bomen, hagen en struiken geplant in de natuurontwikkelingszone aan de Kaffebergsweg.

De werkzaamheden om het gebied verder te verbeteren, waren een idee van de bewoners van de Kaffebergsweg. Zij vroegen de gemeente om hulp. En die kregen ze. Besloten werd om het gezamenlijk aan te pakken; de bewoners, de gemeente en de leerlingen van basisschool de Blokkenberg.

Dat de leerlingen meewerkten was heel belangrijk. Niet voor niets staat in het Boomfeestdag-jaarthema ‘Opgroeien met bomen’ de leefomgeving van kinderen centraal. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, hebben minder lastvan stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.

Maar liefst 26 leerlingen van groep 7 hielpen met het plantwerk. Onder een stralend zonnetje werd hard gewerkt. Ook werd kennis gedeeld over bomen, struiken, bijen en andere beestjes. Samen met wethouder Alexander Geers van Burgerbelangen Kerkrade (Openbare Ruimte) plantten ze een tamme kastanje in het midden van het gebied. 

Bron: kerkrade.nl

Laatste blogposts

Onze partij bereikte maandag het intens droevige bericht dat ons zeer gewaardeerd oud-raadslid Piet van der Mierden op 68-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Beleef Kerkrade op gedeelde tweede plek!

Tijdens het landelijk vakcongres van Netwerk Citymarketing Nederland in Tilburg werd afgelopen 6 juni bekend gemaakt wie de trofee zou winnen.

Woningen hoek Zonstraat en Clausstraat

Vrijdag 26 april werden de twee eengezinswoningen op de hoek van de Zonstraat en Clausstraat feestelijk opgeleverd.