Burgerbelangen Kerkrade draagt Raoul Vinken en Nicolle Heijltjes voor als nieuwe wethouders!

Raoul Vinken en Nicolle Heijltjes worden door Burgerbelangen Kerkrade voorgedragen als nieuwe wethouders namens deze partij.

Raoul Vinken en Nicolle Heijltjes worden door Burgerbelangen Kerkrade voorgedragen als nieuwe wethouders namens deze partij. Zij vullen allebei voor de helft (0,5FTE) komend anderhalf jaar de vrijgekomen plek in die zal ontstaan door het vertrek van Tim Weijers, die vanaf 1 december directeur wordt van de stichting Gezond in Mijn Streek en na bijna 14 jaar stopt als wethouder en locoburgemeester.  

Beoogd wethouders Raoul Vinken en Nicolle Heijltjes zijn al geruime tijd actief voor Burgerbelangen Kerkrade. Ze gaan een deel van de portefeuille van wethouder Weijers overnemen en een deel zal terechtkomen bij wethouder Alexander Geers, die tevens locoburgemeester wordt en partijleider van Burgerbelangen Kerkrade. Enkele onderdelen vanuit zijn portefeuille schuiven door naar beoogd wethouders Vinken en Heijltjes. De precieze verdeling volgt in aanloop naar december. Naast Alexander Geers, Raoul Vinken en Nicolle Heijltjes zit ook wethouder Jo Schlangen in het college van B&W namens Burgerbelangen Kerkrade, dat hiermee de eerste vrouwelijke wethouder in haar geschiedenis gaat leveren.

Maurice Hermans en Jos Schneider zullen benoemd worden als gemeenteraadslid namens Burgerbelangen Kerkrade en komend anderhalf jaar de vrijgekomen plekken van Raoul Vinken en Nicolle Heijltjes gaan invullen. In totaal bezet de partij 11 van de 29 raadszetels in Kerkrade.

Tim Weijers zal de politiek verlaten, maar op de achtergrond wel nog betrokken blijven bij Burgerbelangen Kerkrade en een rol gaan vervullen in de Raad van Advies van de partij.

Laatste blogposts

Wethouder Tim Weijers wordt directeur Stichting Gezond in Mijn Streek

Wethouder Tim Weijers (40 jaar, Burgerbelangen) treedt per 1.12.2024 aan als directeur van de Stichting Gezond in Mijn Streek.

Nieuwe pinautomaat in Eygelshoven!

Afspraak is afspraak. Na lang wachten is in juli de nieuwe Geldmaat bij het Socio Project geplaatst.