113 plaquettes zelfmoordpreventie

De gemeente Kerkrade plaatst op verschillende banken in de stad '113 zelfpreventieplaquettes'. Dit goede initiatief van bewoner Wesley Simons werd door ons raadslid Arie Gramsma opgepakt en aangekaart bij het college, dat dit meteen omarmde.

De gemeente Kerkrade plaatst op verschillende banken in de stad '113 zelfpreventieplaquettes'. Dit goede initiatief van bewoner Wesley Simons werd door ons raadslid Arie Gramsma opgepakt en aangekaart bij het college, dat dit meteen omarmde. 

De 113 hulplijn is voor iedereen die een stap naar hulp wil maken. De QR-code op de plaquette verwijst naar ervaringen, in tekst en video, van mensen die dit onderwerp niet meer als taboe zien maar er over (gaan) praten. Ook leidt de QR-code naar een training over hoe je het gesprek aangaat met mensen die aan zelfmoord denken. Mensen zijn vaak bang om iets verkeerds te zeggen over dit gevoelig onderwerp.

Arie Gramsma: 'Op deze banken, waar rust heerst, herinneren 113 plaquettes ons eraan; praat, luister, red levens.'

Laatste blogposts

Onze partij bereikte maandag het intens droevige bericht dat ons zeer gewaardeerd oud-raadslid Piet van der Mierden op 68-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Beleef Kerkrade op gedeelde tweede plek!

Tijdens het landelijk vakcongres van Netwerk Citymarketing Nederland in Tilburg werd afgelopen 6 juni bekend gemaakt wie de trofee zou winnen.

Woningen hoek Zonstraat en Clausstraat

Vrijdag 26 april werden de twee eengezinswoningen op de hoek van de Zonstraat en Clausstraat feestelijk opgeleverd.