Alexander Geers nieuwe fractievoorzitter Burgerbelangen Kerkrade

De 24-jarige Alexander Geers is door de fractie van Burgerbelangen Kerkrade unaniem gekozen als fractievoorzitter voor de bestuursperiode 2018-2022. Hij volgt daarmee Winand Heijltjes op, die als “nestor” voor zijn collega-raadsleden gaat fungeren.

Geers kwam vier jaar geleden voor het eerst in de Kerkraadse gemeenteraad en behaalde ook nu weer voldoende voorkeurstemmen om rechtstreeks gekozen te worden. Hij rondt momenteel zijn rechtenstudie af. “We zien in hem een politiek talent met enorme gedrevenheid en ambities die ten goede zullen komen van onze partij en inwoners,” aldus partijleider Tim Weijers van Burgerbelangen.

Burgerbelangen werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart, met 10 zetels, veruit de grootste partij van Kerkrade. Naast Geers en Heijltjes nemen ook Angelique Moberts, Hens Housen, Jo Essers, Piet Van der Mierden, Arie Gramsma, Jo Severins, Björn Oerlemans en Nettie Paul zitting in de raad namens Burgerbelangen. Tim Weijers, Jo Schlangen en Huub Wiermans gaan wederom fungeren als wethouder namens deze partij.

Ook mag Burgerbelangen 9 burgercommissieleden leveren, die de komende jaren (naast de raadsleden) de partij zullen vertegenwoordigen in diverse raadscommissies: Raoul Vinken, Anja Snijders, Jo Hanssen, Nicolle Heijltjes, Marion Puts, Ralph Sevenich, Roger Moonen, Zjanalis Jonker-Camelia en Jean Ritterbeeks. Daarnaast zal Harrie Vroomen aanblijven als fractiesecretaris. Bovendien gaan 15 personen van de kandidatenlijst actief worden als steunfractielid.

Meer informatie over Burgerbelangen is te vinden op: www.burgerbelangen-kerkrade.nl Op deze website zijn binnenkort ook alle (steun)fractieleden terug te vinden. U kunt contact opnemen met de partij via: info@burgerbelangen-kerkrade.nl of via de fractiesecretaris: 06-‭48492059‬.

Phone n.v.t.
Fax: n.v.t.
Lichtenbergstraat 25
6464 AP Kerkrade