Speerpunten Burgerbelangen Kerkrade 2024

Afgelopen 13 november sprak fractievoorzitter Nettie Paul namens Burgerbelangen Kerkrade tijdens de algemene beschouwingen en begrotingsbespreking.

Afgelopen 13 november sprak fractievoorzitter Nettie Paul namens Burgerbelangen Kerkrade tijdens de algemene beschouwingen en begrotingsbespreking. Hier volgt een samenvatting van wat er besproken werd:

  • Allereerst werd waardering uitgesproken naar alle inwoners van Kerkrade voor hun onmisbare inzet. Samen laten we onze stad bloeien en zijn we trots op onze hechte gemeenschap.
  • Speciaal was er aandacht voor de opening van Het Martin Buber. Het voortgezet onderwijs op de niveaus Mavo, Havo en VWO, dat terug is in Kerkrade. Dit is een mijlpaal waar we als Burgerbelangen trots op zijn. Wij hebben onze wethouder Jo Schlangen bedankt die, als bestuurlijke kartrekker van Het Martin Buber, niet bij ons kon zijn. Hij is herstellende van een medische ingreep. Wij wensen hem een spoedig herstel.
  • Het thema armoede en schulden heeft onze volle aandacht, met een focus op preventie in een vroeg stadium. De Geldwijzerwinkel en de door ons voorgestelde Voorzieningenwijzer dragen hieraan bij.
  • In 2024 richten we ons op het verenigingsleven. Er komt een informatieavond waarbij we inzoomen op de verenigingen, de combinatiefunctionaris en de realiteit waarin zij opereren.
  • Het jeugdhonk is een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat. We hebben het college gevraagd te kijken naar mogelijkheden van meer uitgangsgelegenheden voor jongeren.
  • De ouderen onder ons mogen we niet vergeten. Daarbij kan het gemeenschapshuis in de wijk een cruciale rol spelen. Een centrale ontmoetingsplek voor met name ouderen en alleenstaanden.
  • Investeringen in wijken vinden wij heel belangrijk. Met het woonoffensief, dat zorgt voor vernieuwing in de woningvoorraad, kunnen we ook niet om de infrastructuur heen.
  • Veiligheid en handhaving blijven prioriteiten. Hierin vervult de wijkboa een waardevolle rol.
  • We hebben bijzondere aandacht gevraagd voor de museale status van de Botanische Tuin.
  • Economisch gezien zit Kerkrade in de lift. Met de komst van nieuwe bedrijven komen ook nieuwe arbeidsplaatsen. Wij wensen het college veel succes met de uitvoering van de begroting zoals deze voorligt.

Samen zetten we ons in voor een bloeiend Kerkrade!

Laatste blogposts

Kirchroadsj plat cultureel erfgoed

Oktober 2022 lijkt een hele tijd geleden. Het was de maand waarin alle fracties van de Kerkraadse gemeenteraad gezamenlijk een motie indienden voor het behoud van ons Kirchroadsj plat.