Met veel plezier stel ik mij aan u voor

Mijn naam is Theo Wetzels. Sinds mei 2022 heb ik de eer u te vertegenwoordigen als raadslid Burgerbelangen in de gemeente Kerkrade.

Mijn naam is Theo Wetzels. Sinds mei 2022 heb ik de eer u te vertegenwoordigen als raadslid Burgerbelangen in de gemeente Kerkrade. Daarnaast ben ik actief als Senior Adviseur Legionellapreventie voor veilig drinkwater bij de firma Wel-Inspectie.

Raadslid zijn, is een nieuwe stap die ik met veel toewijding uitvoer. Ik ben dan ook erg enthousiast om mijn bijdrage te leveren aan onze gemeenschap.

Samen met mijn vrouw vierden we onlangs ons 37-jarig huwelijk. We hebben een geweldige dochter, die nu haar eigen gezin heeft gesticht. Om het nog specialer te maken, ben ik onlangs opa geworden van een prachtige kleinzoon. Dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven brengt me veel vreugde en inspiratie.

Mijn carrière begon in de installatiesector, waar ik opklom tot chef monteur. Daarna begon ik in 1986 bij de uitrukdienst beroepsbrandweer van Kerkrade, nu onderdeel van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Gedurende mijn carrière bij de brandweer leerde ik wat toewijding, teamwork en veiligheid echt betekenen. Ik zat ook in de ondernemingsraad. Dat betekende overleg met bonden en het landelijk georganiseerd overleg. Na 36 jaar dienst nam ik in 2022, met functioneel leeftijdsontslag, afscheid.

Als raadslid focus ik mij op meerdere kwesties die ons allemaal aangaan; veiligheid, warmtetransitie, gezondheid en vitaliteit, scholen, ouderenwelzijn, jeugd – en jongerenactiviteiten en het ondersteunen van de meest kwetsbare bewoners van onze samenleving. Ik geloof sterk in de kracht van gemeenschap en samenwerking om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Samen met Burgerbelangen werken we aan een betere toekomst voor onze stad en haar inwoners. Ik kijk ernaar uit om actief te zijn en blijven voor een veilig en duurzaam Kerkrade.

theo.wetzels@gemeenteraadkerkrade.nl

Laatste blogposts

Kirchroadsj plat cultureel erfgoed

Oktober 2022 lijkt een hele tijd geleden. Het was de maand waarin alle fracties van de Kerkraadse gemeenteraad gezamenlijk een motie indienden voor het behoud van ons Kirchroadsj plat.